RETENTIE COMPLETA DE URINA

Scopul acestui studiu este de a evalua eficacitateaa unui nou produs fitoterapeutic  sub formă de supozitor în rezolvarea retenției urinare.

Materiale și metode: în ultimele 10 luni 174 pacienti au ajuns în atenția noastră pentru retenție urinară după care a fost plasat cateter in ER la camera de garda. Pacienții au fost incluși într-un studiu multicentric, randomizat, și împărțit în 3 grupe (A,B,C)

  • 58 subiecți din grupa A, (cu vârste între 55 și 72 ), au fost tratați cu 500 Levofloxacina, silodosină 8 mg, dutasterida și cortizonsupozitoare conținând Beclometasonedipropionat, dimineața și seara,
  • 58 de subiecțiîn lotul B,(58-76 ani), au fost tratați cu dutasterida, silodosină și un supozitor care conține diverse extracte fitoterapeutice: SerenoaRepens, Boswelia, Pin maritim francez, hesperidina, licopen (Mictaprox *) de două ori pe zi.
  • 58 de subiecti, grupa C tratati cu silodosină și dutasterida.

 

După 15 zile, cateterul este eliminat. În cazul retentiei urinare a fost repoziționat cateter și reevaluat după 7 zile. Reziduul a fost evaluat prin ultrasonografie.

Anchetele anterioare (PSA) au avut exclusa sansa de cancer de prostata.

 

  • 25 de pacienți din primul grup au reluat urinarea la prima verificare, încă 10 după 7 zile, cu un reziduu după micțiune care a variat de la 35 până la 100 ml. Șapte din aceste 32 de subiecți au raportat retenție noua după 3 zile de la îndepărtarea cateterului cu un succes de 48,5%.

 

35 de pacienti din grupa B au reluat urinarea dupa primul control.
Reziduul după urinare a variat de la 60 până la 110 ml. Numai 2 pacienti s-au plâns de retenție de urină după 2 zile prin îndepărtarea cateterului, cu un succes 70,8%.

 

20 pacienti din Grupa C, aureluat urinarea cu un succes 35,1%.

Șase subiecți ai grupului A și 3 din grupul B au raportat diaree moderată .

Pacienții cu retenție continua au fost rezervati pentru intervenție chirurgicala.

 

  • Retenția de urină, este cauzata de hipertrofia de prostata, prostatite după cum sa demonstrat in numeroase studii internaționale. Noul produs fitoterapeutic Mictaprox, are în plus față de Serenoa Repens  bine cunoscut deja cu efecte benefice asupra prostatei, Bosewlia, hesperidina si extract de Pin maritim.

Hesperidina este unantioxidant puternic, precum și vasoprotector care mărește eficienta regenerarii de colagen și țesut conjunctiv.
Pinul maritim are o puternica acțiune antioxidanta, iar Boswelia este un foarte cunoscut antiinflamator.

Acțiunea sinergică dintre aceste substanțe au avut cu siguranță un rol decisiv în rezolvarea retentiei de urina și apoi păstrarea urinării, comparativ cu subiecții din grupul A și C.

 

  • Utilizarea  Mictaprox, cu formula sa complexa, a contribuit la soluționarea retenției urinare sub forme multiple mult mai eficace decât cortizonul , Dutasterida și Silodosina.

 

Produse asociate